web analytics
Legutóbbi hozzászólások
Archívum
Kategóriák

I sleep with the scars I wear that won’t heal

Aha-élményeimet lent hivatkozott kiadvány olvasása során meglehetős közönnyel regisztráltam, de a végére azért csak leesett a lényeg.

“Az eredmény kudarcélmény, amelyet megint csak bűntudat kísér, és amely károsítja önértékelésünket. Ha bűnösnek, akaratgyenge puhánynak és nyavalygó szerencsétlennek tartom magam, nemcsak kisebbségi komplexussal fogom napjaimat eltölteni, hanem bizonyos körülmények között már szinte gyűjtöm az >>akciós kuponokat<<, hogy összejöjjön egy kis depresszió vagy más pszichoszomatikus panasz, beleértve a szexuális zavarokat is.”

“Mindannyian rendelkezünk egy >>Hollywood-filmstúdióval<<, és ez a filmstúdió szélesvásznú, színes, dolby sztereós filmek gyártásával foglalkozik. Olyan katasztrófafilmeket gyárt, amelyek főszereplője és áldozata mi magunk vagyunk, amelyek valóságtartalma elég csekély, amelyek félelmet keltenek bennünk, önbizalmunkon csorbát ejtenek és az önbeteljesítő jóslat útján a rettegett esemény bekövetkeztéhez vezethetnek.”

“Azok a nők, akik arról álmodoznak, hogy megerőszakolják őket, a valóságban sohasem akarnak áldozatul esni erőszakos cselekménynek. Ők igazából nem az erőszakot élvezik fantáziájukban, hanem a totális megkívántság gondolatát, amely olyan erős, hogy az álomférfi még az önkontrollját is elveszíti.”

“Egy testi gyakorlat sem lesz hatásos, ha a teljesítménykényszer és a félelem – az erekciós problémával küzdő férfiakhoz hasonlóan – MEGFIGYELŐ helyzetbe hozza, ami lehetetlenné teszi, hogy elengedje magát, a gátlásait levetkőzze és egyszerűen hagyja megtörténni a dolgokat.” [kiemelés tőlem]

“Nincs semmi fenntartásom a kritikával, az öniróniával, vagy azzal kapcsolatban, hogy az ember bizonyos távolságról figyelje önmagát, de tudni kell, hogy az életkrízisek a legrosszabb időpontok erre, hiszen a minket nyomasztó események és feldolgozásuk minden pszichikai erőnket felemésztik. A kevés fennmaradó erőnket inkább arra kellene használnunk, hogy már amúgy is sérült önértékelésünkön javítsunk.”

Szóval lófasz kell nekem az éjszaka közepén, nem szakirodalom.